Min svømmetur i Gudenåen
Jeg ville gerne lave en anderledes tur i mit eget tempo, for at prøve grænser af. For at gøre det lidt mere ekstremt så havde jeg ikke liggeunderlag eller telt med.
Mit valg fald på Gudenåen, fordi at denne å er den længste distance med ferskvand vi har i Danmark.
Den første dag i vandet, startede sent om aftenen da jeg skulle forberede mig på turen under dagen. Det blev hurtigt mørkt og jeg mødte hurtigt udfordringer i vandet, min vandtætte rygsæk hvor jeg havde alt mit gear og soveudstyr, kunne jeg bemærke at den hurtigt blev tungt og at den ikke havde så meget opdrift. Frygtede selvfølgelig at der kom vand ind, min frygt den var reel nok, klokken tre om natten begynde mit udstyr at synke og jeg blev nødt til at finde et nødsted og få styr på situationen.
Jeg fandt en udkigspost, fik mit udstyr ud på pladsen og der fik jeg lov at bruge min første nat, i våddragt i en våd sovepose.
Problemet blev løst med sorte affaldssække.
Under turen nåede min sovepose aldrig at blive tør og set i bakspejlet er det nok grunden til at jeg fik overbelastning i skinnebenet. da jeg ikke kunne restituere ordentligt i vådt miljø.
Omkring Silkeborg skiftede jeg fra svømning til kajak så turen ikke skulle afbrydes.
Så lang tid tog Gudenå-turen
7 overnatninger
Gudenåens geografi
Gudenåen er Danmarks længste å. Gudenåen har sit udspring i Tinnet Krat nordvest for Tørring i Vejle Kommune, 72 meter over havet og udmunder i bunden af Randers Fjord, som traditionelt regnes for at starte ved Randersbro. Men undertiden regnes stykket fra Randersbro østpå til sammenløbet med Grund Fjord ved Uggelhuse som en del af Gudenåen, hvorfor åen nogle steder angives at have en længde på 160 km
Undervejs løber åen gennem byerne Tørring, Ry, Silkeborg, Bjerringbro, Ulstrup, Langå og Randers.
Gudenåens opland og vandføring
Gudenåen og dens tilløb afvander tilsammen et areal på cirka 2.643 km² eller lidt mindre end Fyn, og har en middelvandføring på 32.400 liter pr. sekund og er dermed målt på vandmængde lidt mindre end Danmarks mest vandrige å.
Kilde: Wikipedia